info@wandelwaaier.nl | +31 20 622 6990

la bella italia

uitwaaien

met wie?


De vraag hierbij is of u het liefst helemaal alleen loopt, met vrienden of met allerlei mensen die u nog niet kent.


alleen wandelen


U heeft dan als het ware twee mogelijkheden.

- U regelt alles zelf, gaat naar een goede kaarten- en reisboekhandel, koopt kaart- en routebeschrijvingen en regelt eventuele overnachtingen, bagagevervoer en/of heen- en terugreis zelf.

-  Andere optie is dat u een individueel arrangement boekt, waarbij uw overnachtingen zijn geboekt en uw bagage vaak vooruit gebracht wordt. U krijgt van de organisatie routebeschrijving en kaartmateriaal mee en er is ter plaatse altijd iemand die weet dat en waar u naartoe onderweg bent.

met anderen wandelen


Ook hier kunt u weer kiezen uit  een zelf samengesteld gezelschap, of deelname aan een groepsreis.

- Met een zelf samengesteld gezelschap kunt u natuurlijk ook kiezen om alles zelf te regelen, de overnachtingen, eventueel bagagevervoer, de routebepaling, kaartmateriaal etcetera. U heeft hierbij meer "vrijheid" dan bij het boeken van een bestaand individueel arrangement.

- U kunt ook met z'n allen een individueel arrangement boeken. De organisatie regelt dan uw overnachtingen, bagagevervoer en eventueel de heen- en terugreis. Er gaat geen reisleiding mee. Lokaal is er wel iemand op de hoogte van uw wandelroute en overnachtingsplaatsen. Ook ontvangt u routebeschrijvingen en kaartmateriaal, geheel afgestemd op het door u geboekte arrangement.

- Of u sluit zich aan bij een groepsreis met als belangrijkste kenmerken dat er reisleiding aanwezig is of soms ook mee wandelt, dat u uw medereisgenoten vooraf niet kent en dat u welliswaar wandelt met een vreemd gezelschap, maar wel allemaal met dezelfde interesse, zelfde keuze voor zwaarte en zelfde keuze voor de bestemming.