info@wandelwaaier.nl | +31 20 622 6990

la bella italia

uitwaaien


Groepsreizen


Wat verstaan we onder een groepsreis
Onder een groepsreis verstaan we een georganiseerde reis waar je als individu op inschrijft. Als groep sta je onder leiding van een reisleider die al dan niet meedoet met de activiteit. Dat is verschillend per organisatie en per bestemming.
Reisleiding is vaak al ter plaatse en reist dan dus niet met de groep mee heen en terug.
Over het algemeen is de reisleiding Nederlandstalig, maar soms wordt een reis begeleid door lokale reisleiding en is met name engels de taal waarin gecommuniceerd wordt.
De heen- en terugreis zijn vaak voor de hele groep geregeld, maar iedereen is vrij om daar gebruik van te maken of niet.
 
Groepsgrootte
Hoe kleiner de groep hoe eenvoudiger het is om je als groep te verplaatsen en iets avontuurlijkers te gaan ondernemen. Je bent dan wel onderling meer op elkaar aangewezen.
Ook bij kleinere groepen wordt rekening gehouden met de behoefte van de meeste groepsreizigers om op momenten je eigen gang te gaan.
Hoe groter de groep hoe meer ruimte er is om je eigen gang te gaan.
Bij fietsvakanties is de groepssgrootte vaak groter dan bij wandelvakanties. Fietsers waaieren overdag vaak uit in kleinere groepjes.
Op deze website vindt u bij de meeste groepsreizen het minimum en /of maximum aantal deelnemers per reis in Tabblad Reissom.

Groepssamenstelling
Indien bekend wordt de groepsgrootte aangegeven wanneer een reis definitief doorgaat. Aangezien boekingen voor een reis veelal van meerder reisbureaus binnenkomen is de groepssamenstelling niet altijd meteen bekend en wordt dan ook niet vermeld.
Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over de samenstelling van een groep.
Stuur een email naar: info@wandelwaaier.nl of info@fietswaaier.nl en vergeet daarbij niet het land, de reisdatum en de naam van de reis te vermelden.
De informatie die verstrekt wordt zal bestaan uit een indicatie over gemiddelde leeftijd, verdeling mannen/vrouwen en het aantal mensen dat alleen of samen heeft geboekt.
 
Medereizigers ontmoeten voor vertrek
Voor praktisch alle groepsreizen geldt dat je medereizigers pas ontmoet bij aanvang van een reis.
Voor een zeer beperkt aantal groepsreizen naar verre bestemmingen worden kennismakingsbijeenkomsten georganiseerd. Hiervoor ontvang je na boeking een uitnodiging.