www.wandelwaaier.nl Lees ALTIJD vóórdat u het boekingsformulier invult de detailinformatie en de voorwaarden aandachtig door. Wacht met het regelen van heen- en terugreis (indien u dit zelf regelt) tot het arrangement definitief geboekt is.
Nog vragen? Mail of bel gerust! 020-6226990 / info@wandelwaaier.nl.

Klik op een periode om te boeken.
Datumversie 20-1-2014

 

Île dOléron, Fietsvakantie in Frankrijk met zon, zee en duinen, 8 dagen

Ãle d’Oléron is een heerlijk eiland in Frankrijk met prachtige zandstranden, verbonden met een brug aan de Franse westkust. ’s Zomers zijn er dan ook veel vakantiegangers. Tijdens uw fietsvakantie verblijft u op een 4-sterren camping met moderne bungalows, een goed restaurant en een zwembad.


De huisjes waar u verblijft tijdens deze fietsvakantie staan verspreid in het beboste duingebied. Zittend op de veranda, de zilte zeelucht in uw neus, de brandingsmuziek in uw oren, komt het ware eilandgevoel over u. Bij hoog tij kunt u hier zwemmen. Bij laag water struinen ‘voetvissers’ de drooggevallen kustlijn af voor een maaltje ‘fruits de mer’. Ãle d’Oléron heeft een fietsvriendelijk imago. Er zijn bewegwijzerde fietstrajecten, waar ook wij dankbaar gebruik van maken. Dit eiland van stokrozen, wijnbouw en oesterteelt is nagenoeg vlak. Alleen de duinen zorgen voor enig reliëf. Naast luieren en wandelen langs één van de vele zandstranden, bevelen wij u de volgende fietsroutes tijdens uw fietsvakantie aan.


Fietsroutes

A - Een korte fietsroute als kennismakingsrit door het Forêt de Domino, een bebost duingebied met fraaie villa’s. Onderweg de mogelijkheid af te slaan naar één van de fijne stranden: Les Sables Vignier, La Grande of La Petite Plage.

B - Rit naar het kleurrijke dorp La Cotinière. Het leven speelt zich hier vooral af rond de vissershaven, de enige aan de westkant van het eiland. Onderweg heeft u de mogelijkheid om een vogelpark te bekijken.

C - Via St. Georges bereikt u het Forêt des Saumonards. Dit uitgestrekte domeinbos doorkruist u naar Boyardville. Dit havenplaatsje ontstond bij de bouw van het beroemde Fort Boyard, waar naartoe u een boottochtje kunt maken. Terug door een prachtig moerasgebied, langs zoutpannen en oesterputten. Tijdens deze fietsroute bezoekt u de centraal gelegen eilandhoofdplaats St. Pierre-d’Oléron. De toren biedt een wonderschoon uitzicht over het eiland.

D - Via de badplaats Saint-Denis fietst u naar het noordelijkste puntje van het eiland, de Pointe de

Chassiron. Hier staat een 54 meter hoge vuurtoren, die een panorama biedt over het gehele eiland. De weg terug langs de westkust biedt prachtige weidse vergezichten over de oceaan.

E - Een tocht naar het kustdorp La Brée-les-Bains aan de oostzijde van het eiland, waar een 15 eeuwse windmolen staat. Na hier de kustlijn (oesterparken) te hebben gevolgd, gaat u over dijkjes door het zoutwatermoeras van Douhet, met bijzondere planten en vogels. De terugweg loopt via het vriendelijke plaatsje St. Georges-

d’Oléron met uitnodigende terrasjes.

F - Via het dorp Dolus d’Oléron langs oesterparken en mosselpercelen in de beschermde baai van Moëze. In een uniek gelegen restaurantje kunt u kennis maken met de specialiteit van het eiland ‘l’éclade de moules’. Verder naar Château d’Oléron. Aan dit vestingstadje hebben Richelieu en Vauban een bijdrage geleverd. Aan de oostzijde ligt de citadel, het militaire hoofdfort dat u kunt gaan bezichtigen (uitgezette wandelroute met informatiepanelen). Ook bezoekt u per fiets Le Port des Salines, een kleurrijk haventje aan een kreek temidden van zoutbassins.

Reisdetails Ile d’Oléron

standplaats
Niveau fietsen:

Indeling routes

 1. 11 km
 2. 16 km
 3. 34 km
 4. 31 km
 5. 24 km
 6. 46 of 52 km

Reissom 2013

Zonder huurfietsMet huurfiets
Met eigen vervoer (8 dagen) (alle prijzen p.p.)
Periode E: 24 augustus t/m 30 augustus530580
Periode D: 13 juli t/m 23 augustus780830
Periode C: 29 juni t/m 12 juli610660
Periode B: 13 april t/m 28 juni480530
Periode A: 31 augustus t/m 28 september465515
Periode A: 30 maart t/m 12 april 465515
Korting verlengingsweek perioden A en B 6565
Korting verlengingsweek perioden C en D9595
3e / 4e persoon155205
Kinderkortingop aanvraagop aanvraag

Inbegrepen bij het arrangement

 • 7 nachten verblijf met diner (geen ontbijt)
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Indien huurfiets: 21 versnellingen, tas en slot
 • Gebruik van het verwarmd binnen- en buitenzwembad
 • Beddengoed, excl. handdoeken
 • Eindschoonmaak

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis op het campingterrein
 • Hond toegestaan: € 3,- per nacht
 • Minimum deelname 2 personen
 • Balneotherapie mogelijk

Reisdata

  Met eigen vervoer
 • Iedere zaterdag van 30 maart t/m 28 september

Uitleg niveauaanduiding

Fietstochten

De lichtste fietsvakantie: de tocht loopt vrijwel vlak, met soms een flauwe helling (of even pittig maar kort). Het hoogteverschil is hoogstens 100 meter. De dagafstanden zijn meestal niet meer dan 55 km per dag.
Helemaal vlak fietsen kunt u alleen in Nederland, Vlaanderen en langs de Donau. U herkent deze lichtste tochten aan de streep onder de fiets.
Steile hellingen zijn kort, langere hellingen zijn niet steil, zodat u redelijk makkelijk boven komt. Het landschap is meestal glooiend tot heuvelachtig. Voor tochten uit deze categorie is de zwaarte lastig in te schatten. De verschillen tussen de tochten in categorie 2 zijn ook het grootst. De 'Dordogne' is een voorbeeld van een zwaardere tocht uit deze categorie, terwijl 'Eger en Tokaj' tot de lichtere behoort. Als u twijfelt, kun u het beste op een goede kaart van de regio (1:100.000 of 1:50.000) kijken naar het reliëf. U kunt via onze boekingsafdeling meer informatie krijgen. Op vlakker terrein zijn de etappes soms wat langer, tot ca. 70 km per dag.
Zo af en toe langere en steilere hellingen, zonder dat deze overheersen. De dagafstanden variëren van ca. 35 tot ca. 70 km.
De hellingen zijn steiler en langer: het fietsen vraagt dus meer kracht en een goede conditie. Het landschap heeft een bergachtig karakter.
Fietsen in pittig heuvelland of zelfs bergen met veelal wat langere etappes (tot ca. 90 km). Zo'n sportieve tocht vereist een goede conditie.