www.wandelwaaier.nl Lees ALTIJD vóórdat u het boekingsformulier invult de detailinformatie en de voorwaarden aandachtig door. Wacht met het regelen van heen- en terugreis (indien u dit zelf regelt) tot het arrangement definitief geboekt is.
Nog vragen? Mail of bel gerust! 020-6226990 / info@wandelwaaier.nl.

Klik op een periode om te boeken.
Datumversie 25-4-2014

 

Wandelreizen / Europa / Italië

Code 312180 LA individuele reis
Niveau
    
 
Accommodatie
    
 
Waardering
 
 • GPS tracks aanwezig

Italië - Umbrië (noord), 7 dagen

In de sporen van de Heilige Franciscus naar Assisi, pelgrimstocht langs hotels en agriturismi

Het noordelijk deel van de Via Francescana leidt u van het historische stadje Citta di Castello naar het religieuze Assisi, de geboorteplaats van de Heilige Franciscus. Onderweg bezoekt u Gubbio, een van de mooist bewaarde middeleeuwse steden van Italië. U wandelt door het prachtige landschap van Umbrië met bossen, akkers, wijn-, en olijfgaarden. Overal waar u komt vindt u de sporen van Sint Franciscus, die hier van 1182 tot 1226 met zijn volgelingen leefde, in de vorm van kapelletjes, kerkjes, grotten en kloosters. U overnacht in sfeervolle hotels, albergo's en agriturismi.

 
Een mooie tocht voor wie de rust van de heuvels in Umbrië wil combineren met de fantastische cultuur.
Bekijk alle reviews (11)
Uniek aan deze reis
 • comfortabel pelgrimeren
 • bezoek aan Gubbio en Assisi
 • goed gemarkeerde wandelroute
 • glooiend en lieflijk landschap
vanaf
€ 680
per persoon
bekijk alle foto's (10)
 1. Umbrië
 2. Gubbio
 3. Assisi
 4. Basilica di San Francesco d'Assisi
 5. Processie
 6. Strada bianca onder blauwe hemel
 7. Achterland van Gubbio
 8. Pietralunga
 9. Wandtegel Valfabbrica

Data en prijzen

1 april 2014 - 31 mei 2014
€ 1035 eenpersoonskamer, alleenreizend
€ 815 eenpersoonskamer, samenreizend
€ 690 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 690 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 620 driepersoonskamer
1 juni 2014 - 30 juni 2014
€ 1035 eenpersoonskamer, alleenreizend
€ 810 eenpersoonskamer, samenreizend
€ 680 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 680 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 615 driepersoonskamer
1 juli 2014 - 25 juli 2014
€ 1035 eenpersoonskamer, alleenreizend
€ 815 eenpersoonskamer, samenreizend
€ 690 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 690 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 620 driepersoonskamer
25 augustus 2014 - 30 september 2014
€ 1035 eenpersoonskamer, alleenreizend
€ 815 eenpersoonskamer, samenreizend
€ 690 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 690 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 620 driepersoonskamer
1 oktober 2014 - 31 oktober 2014
€ 1035 eenpersoonskamer, alleenreizend
€ 810 eenpersoonskamer, samenreizend
€ 680 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 680 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 615 driepersoonskamer

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis
 • de arrangementprijs is gebaseerd op de reisperiode waarbinnen de eerste overnachting valt

Informatie over - Italië - Umbrië (noord)

 • dag tot dag

 • 1

 1. Italië - Umbrië (noord)
Programma
Aankomst in het in Umbrië gelegen ommuurde Middeleeuwse stadje Città di Castello.

Overnachting in
Città di Castello

 • 2

 1. Italië - Umbrië (noord)
Programma
U maakt een rondwandeling vanuit Città di Castello. Dit gebied is zeer bekend vanwege de witte truffels die hier gevonden worden. Regelmatig geniet u van spectaculaire vergezichten over de Tibervallei en blikt u over de vruchtbare in de diepte gelegen landerijen aan weerszijden van de rivier. U heeft daarna de gelegenheid dit bijzondere stadje met zijn vele monumenten, waaronder de Duomo uit de 11e eeuw, te bezichtigen. Wandelduur: 12 km, 250 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in
Città di Castello

 • 3

 1. Italië - Umbrië (noord)
Programma
Na een korte transfer wandelt u door een mooie bosrijke omgeving naar Pietralunga. Pietralunga is een op 566m hoogte gelegen landelijk plaatsje. In het oude centrum met zijn steile smalle straatjes zijn o.a. de pelgrimskerk Madonna dei Rimedi en de Pieve di Pietralunga een bezoek waard. U kunt zich op 2 plaatsen laten afzetten en zo kiezen voor een korte of lange wandeling. Wandelduur: 8 of 17 km, 300 of 700m stijgen, 350 of 500 m dalen, 3,5 of 6,5 uur.

Overnachting in
Pietralungo

 • 4

 1. Abdij San Benedetto
Abdij San Benedetto
Programma
Van Pietralunga wandelt u via een landschappelijk mooie route langs de abdijen San Pietro en San Benedetto. De abdij van San Benedetto, uit de twaalfde eeuw, was ooit eens een belangrijk referentiepunt voor de pelgrims. Het laatste stukje naar Gubbio legt u per taxi af. Wandelduur: 16 km, 400 m stijgen, 600 m dalen, ca. 6 uur lopen.
De stad Gubbio is het waard om uitvoerig te bekijken. Het is één van de mooist bewaarde middeleeuwse stadjes, met prachtige gebouwen en kerken en waar nog vele traditionele feesten in ere worden gehouden.

Overnachting in
Gubbio

 • 5

 1. Italië - Umbrië (noord)
Programma
's Morgens vroeg neemt u de bus richting Perugia tot Castello di Petroia. Daarna een pittige wandeling door een prachtige vallei over het 'Sentiero Francisco' naar Valfabbrica. Wandelduur: 22,5 km, 600 m stijgen, 800 m dalen, ca. 7,5 uur.

Overnachting in
Valfabbrica

 • 6

 1. uw accommodatie
uw accommodatie
Programma
Van Valfabbrica loopt u naar Assisi, de geboorteplaats van Sint Franciscus. Via een strada bianca krijgt u Assisi al spoedig aan de horizon te zien. Het hoog boven de stad uitrijzende kasteel Rocca Maggiore en de basiliek van Sint Franciscus komen alsmaar dichterbij. Na een landelijk wonderschoon deel van de oude ‘Sentiero Francescano’ moet u letterlijk nog door een dal om langs de oude kapel van het heilige kruis (Santa Croce) de laatste stijgende kilometer over asfalt als een echte pelgrim via de Porta San Giacomo naar de basiliek te lopen. U overnacht in een rustig landelijk hotel met zwembad, net buiten het bruisende centrum, of er middenin. Wandelduur: 14,5 km, 500 m stijgen en dalen, ca 5,5 uur lopen.

Overnachting in
Assisi

 • 7

 1. Assisi
Assisi
Programma
Na het ontbijt eindigt het arrangement.
Indien u verder gaat met de zuidelijke Via San Francesco heeft u vandaag alle gelegenheid om Assisi met zijn vele bijzondere kerken en gebouwen te bezichtigen. De Basiliek van St. Franciscus met crypte, de Santa Chiara, de kathedraal van San Rufino, en de Minerva tempel zijn enkele van de vele monumenten in deze middeleeuwse stad.

 • kaart

Detailkaart
 
 • praktisch

 • accommodaties

Over de accommodaties
U overnacht in zeer uiteenlopende accommodaties. Soms is het een stadshotel, dan weer een kleine albergo of luxe agriturismo, midden in de natuur. Soms zijn de verblijven eenvoudig, dan weer wat luxer, maar altijd hebben de kamers een privé badkamer.

Over de maaltijden
In de steden of stadjes (4x) laten we de keuze voor het diner graag aan u over. In de afgelegen agriturismi (2x) wordt een diner geserveerd. De lunch koopt u onderweg zelf in.

 • inbegrepen

Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 2 diners
 • bagagevervoer op dag 3,4,5 en 6
 • transfer op dag 3 en 4
 • SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 15,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


GPS waypoints en tracks
Voor deze reis zijn er GPS waypoints en tracks beschikbaar. Deze zijn te vinden in uw persoonlijke Mijn SNP omgeving en eenvoudig in uw GPS ontvanger te laden.


 • niveau

Over de activiteiten
De Via Francesana gaat voor een groot deel over Strada Bianca's, gravelwegen, die zich door de heuvels slingeren. Verder loopt u over bospaden en karresporen tussen de akkers. In de buurt van dorpjes en stadjes zijn asfaltweggetjes niet te vermijden. Doordat de route door heuvelachtig terrein voert moet u rekening houden met af en toe flinke hoogteverschillen.

 • reisperiode

Geschikte reisperiode
U kunt dit arrangement starten van april t/m oktober (muv. een deel van aug). Voor- en najaar bieden heerlijk wandelweer, de warmte van de zomermaanden kan het wandelen aanzienlijk verzwaren.

 • rustdagen

Extra dagen
U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Wij raden het fraaie plaatsje Gubbio aan. Als u niet verder gaat met Via San Francesco (zuid) dan kunt u eventueel een extra nacht in Assisi bijboeken om deze mooie stad te bekijken.

 • van belang

 • reisdocumenten

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Italië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

N.B. Als u lid bent van de ANWB, kunt u bij ANWB-kantoren gratis een routekaart en een ANWB-reiswijzer ophalen.

 • gezondheid

Gezondheid
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.

N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.


Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Bij groepsreizen heeft de SNP reisleider een uitgebreide EHBO-verbandtrommel en enkele zelfhulpmedicijnen bij zich.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

 • vaccinatie

Vaccinatie

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.

 • veiligheid

Veiligheid
Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet u naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

 • extra

 • overige informatie

Voorbereiding op uw reis
Hans Franse woont in Umbrië en schreef een leuk boek over het leven in Umbrië: 'Van nieuwe truffels en oude heiligen'. Bestellen bij www.freemusketeers.nl .

 • actueel

 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

 • heen- en terugreis

 • per auto

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Città di Castello is ca. 1500 km. U kunt uw auto parkeren op een (onbewaakte) openbare parkeerplaats in de buurt van het hotel. Aan het eind van het arrangement kunt u per trein naar uw auto terugkeren (ca. 2 uur reizen).

Klik hier voor de treintijden in heel Italië (voor etappe Assisi - Perugia)
Klik hier voor de treintijden van de lokale stoptrein in Umbrië (Perugia-Citta die Castello). Klik op het gewenste station (op de kaart) voor de vertrektijden.


 • per vliegtuig

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Perugia, Rome of Florence.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden u aan uw vlucht tegelijkertijd met uw arrangement te boeken. U kunt dit aangeven op het boekingsformulier. Indien u zelf uw vlucht regelt adviseren wij u te wachten totdat uw landarrangement bij SNP akkoord is.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld van Perugia, Rome of Florence reist u per openbaar vervoer verder door naar uw bestemming. Houdt u bij de keuze van uw vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom bij voorkeur een ochtendvlucht heen en/of een middagvlucht terug. U kunt natuurlijk ook altijd een extra overnachting boeken in Rome of Florence vooraf of na afloop van uw reis.

Vanaf de luchthaven Perugia:
U neemt een bus of taxi naar het station Perugia P.S.G. (5 km) en vandaar de trein of de bus naar Citta di Castello (55 km)

Vanaf de luchthaven Florence (FLR):
U neemt de bus naar het centrum (30 min) en reist per trein in ca. 3 uur naar station Perugia P.S.G. Vandaar per lokale boemel naar Citta di Castello (dienstregeling op aparte website). Dagelijks rijden meerdere treinen tussen deze steden.


Vanaf de luchthaven Rome Leonardo Da Vinci/Fiumicino (FCO) ):
U reist u per trein, via Roma Termini, in ca. 4 uur naar station Perugia P.S.G. Vandaar per lokale boemel naar Citta di Castello (dienstregeling op aparte website). Dagelijks rijden meerdere treinen tussen deze steden.

Vanaf de luchthaven Rome Ciampino (CIA):
Gebruikers van een Low Cost Carrier (Ryanair / Easyjet) kunnen gebruik maken van een speciale shuttlebus (Terravision) van de luchthaven rechtstreeks naar het treinstation Roma Termini. De bus vertrekt iedere 40 minuten. Mocht u met een andere maatschappij vliegen dan reist u reist per bus (Cotral) van de luchthaven Ciampino naar het metrostation Anagnina. U neemt van station Anagnina (eindhalte metrolijn A), de metro naar Roma Termini. Van hier reist u in ca. 4 uur naar station Perugia P.S.G. Vandaar per lokale boemel naar Citta di Castello (dienstregeling op aparte website). Dagelijks rijden meerdere treinen tussen deze steden.

Terugreis:
Vanaf Assisi neemt u een taxi naar de luchthaven van Perugia (10 km).

Vanaf Assisi reist u in ca. 2 uur per trein naar Rome. Dagelijks rijden meerdere treinen tussen deze steden. Op station Rome Termini stapt u over op de trein naar Rome Leonardo Da Vinci, of pakt u de metro naar Rome Ciampino.

Vanaf Assisi reist u in 2-3 uur per trein naar Florence. Dagelijks rijden meerdere treinen tussen deze steden. In Florence neemt u de bus naar het vliegveld (30 min)

Klik hier voor de treintijden in Italië.
Klik hier voor de treintijden van de lokale stoptrein tussen Perugia en Citta di Castello. Klik op het gewenste station (op de kaart) voor de vertrektijden.


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.

 • per trein

Treinreis
BestemmingTijdOverstap
Amsterdam CS – Perugia12:34– 10:213
Assisi– Amsterdam CS   16:16- 15:253

Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):
€ 342,- (6-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 362,- (4-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 432,- (2-pers. slaapcoupe, 2e klas, retour)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Toelichting
Heenweg: vanaf Perugia reist u per boemel naar Città di Castello (ticket ter plaatse bij te kopen).
Terugweg: het station van Assisi ligt 3 km van het stadje, deze afstand kunt u het best per taxi afleggen.

Klik hier voor de treintijden in heel Italië.
Klik hier voor de treintijden van de lokale stoptrein van Perugia naar Citta di Castello. Klik op het gewenste station (op de kaart) voor de vertrektijden.

 • reviews

 • november 2013
  • Een mooie tocht voor wie de rust van de heuvels in Umbrië wil combineren met de fantastische cultuur.
  • juni 2013
  • Neem beslist wandelstokken mee, stenen liggen onderweg voldoende, als wapen tegen de loslopende honden. Ik was blij dat wij die stokken bij ons hadden
  • juni 2013
  • Deze route is voor ieder makkelijk te volgen als je de officiele route volgt
  • mei 2013
  • Fijne reis. Fraaie natuur en prachtige middeleeuwse stadjes. Laatste wandeldag is kort en weinig opwindend.
  • mei 2013
  • Prachtige reis. Neem een extra dag in Gubbio. Bij regenval zijn delen van de route niet te lopen zonder stokken ivm de gladde kleigrond.
  • mei 2013
  • Mooie wandeltocht door een oud cultuurlandschap
  • Van de tien individuele SNP-voetreizen die ik in Italië heb gemaakt zijn de Via San Francesco Noord en Zuid de mooiste wegens de combinatie van landschap, cultuur en culinaire genoegens.
  • Schitterende reis waarbij de natuur en cultuur elkaar ontmoeten en waarbij, bij zonnig weer, alles een goude randje lijkt te krijgen.
  • Prachtige reis, vooral de laatste dag met steeds weer een ander uitzicht op de Basilica di S. Francesco.
  • zeer de moeite waard. Prachtige landschappen
  • Wij hebben zowel Noord als Zuid Umbrie gelopen: beide erg mooie tochten, mooie landschappen met in het voorjaar veel bloemen. Daarnaast erg mooie plaatsjes gezien onderweg. Gubbio en Assissi zijn zeker de moeite waard om een extra dag door te brengen.

Extra mogelijkheden bij Italië - Umbrië (noord)

Aanbevolen_hotels_om_uw_reis_te_verlengen

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Italië - Umbrië (zuid)

Code 312185 LA individuele reis, 7 dagen
vanaf € 585,- per persoon
select

Italië - Monti Sibillini

Code 312120 LA individuele reis, 8 dagen
vanaf € 765,- per persoon
select
Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

aanvullende_opties

Overig

Vlieg CO2 neutraal met ANWB Greenseat!

Kies voor een groene stoel!

Compenseer uw CO2 en steun duurzame energieprojecten. Vliegreizen veroorzaken veel uitstoot van CO2 en andere gassen. Door te kiezen voor een GreenSeat ondersteunt u duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden, zoals wind-, waterenergie en bosprojecten, die klimaatverandering tegengaan en bijdragen aan duurzame ontwikkeling voor lokale bevolking. U ontvangt digitaal een certificaat van GreenSeat, kijk voor meer informatie op Greenseat.nl.

Voorwaarden

Wanneer u uw vlucht via onze website boekt, kunt u in de tweede stap van het boekingsproces deze optie aanvinken. SNP zorgt voor de verdere administratieve afhandeling.
 • Basisprijs : € 4,50 (per persoon)

Rij CO2 neutraal naar uw bestemming met ANWB Greenseat!

Maak nu ook uw autostoel groen!
Kiest u ervoor om met eigen auto naar uw bestemming te reizen dan kunt u nu ook uw CO2 uitstoot compenseren via het ANWB GREENSEAT project. Tijdens het boekingsproces kunt u eenvoudig aangeven of u ook wilt bijdragen aan een beter milieu en de CO2 uitstoot van uw reis wil compenseren met een bijdrage van € 1,- tot € 8,- per boeking afhankelijk van uw reisbestemming.

Hiervoor hebben we Europa in overleg met de Climate Neutral Groep Europa ingedeeld in vier zones (A t/m D).

Zone A landen zijn: Nederland, België, Luxemburg
Zone B landen zijn: Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen
Zone C landen zijn: Schotland, Ierland, Spanje, Italië, Noorwegen, Zweden, Finland, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Kroatië, Roemenië, Baltische Staten.
Zone D landen zijn: Portugal, Albanië, Macedonië, Bulgarije, Griekenland en Turkije

Het geld komt ten goede aan het ANWB GREENSEAT project in Thailand, waarbij fossiele brandstof wordt vervangen door biomassa van o.a. rijstschillen en houtsnippers. Dit project zorgt niet alleen voor minder CO2-uitstoot, maar ook voor meer werkgelegenheid, technologische overdracht en duurzame energievoorziening. Meer informatie hierover vindt u op de website van Greenseat.

Voorwaarden

Wanneer u met uw eigen auto naar uw bestemming reist, kunt u in de tweede stap van het boekingsproces deze optie aanvinken. SNP zorgt voor de verdere administratieve afhandeling.
 • Basisprijs : € 7,- (per boeking)