Wandelsokken

Wandelsokken

Kenmerkend voor wandelsokken is ...


dat ze platte naden hebben, zonder afwerkingsknoopjes ed.
dat ze gemaakt worden van garens die vocht en warmte goed reguleren, waardoor je voeten droger blijven. Wol neemt 5 keer zoveel vocht op als katoen, waarbij Merino wol het beste functioneert. Extra pluspunt van deze wol is dat het niet kriebelt. Een combinatie van wol en een kunstvezel is het allerbeste. Je zou ook kunnen kiezen voor een dunne  en strakzittende synthetische thermosok met daar overheen een wollen wandelsok.
dat ze goed aansluiten aan de voet en niet gaan lubberen.
dat ze vaak, met name onder de hiel en de bal van de voet, dikker zijn voor extra bescherming tegen blaren en het opvangen van wrijving.


Hoe stugger de wandelschoen, des te dikker moet de sok zijn om wrijving op te vangen. De stugheid loopt op van schoenen uit categorie A (soepel) naar schoenen uit categorie D (stug).
Zie ook:  alles over wandelschoenen

Er zijn veel goede merken op de markt van wandelsokken. Bekende merken zijn Falke, Bridgedale en X-Socks. Deze ontlopen elkaar niet in kwaliteit.

Wanneer je gevoelig bent voor blaren, zorg dan altijd dat je een reservepaar bij je hebt. Wanneer je sokken erg nat zijn (regen of zweet) trek dan tussentijds droge sokken aan.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice