aan het woord.....

Elke nieuwsbrief laten we iemand van een wandelreis organisatie aan het woord. Lees hier hun verhalen.

Monica de Vos en Peter Jan Mulder van Molino Rio Alajar

 

Sinds 2001 verhuren wij, Monica en Peter Jan, afkomstig uit Amsterdam, zes huisjes in het Natuurpark Sierra de Aracena, Andalucia,Spanje.

We zijn dit kleine complex gaan bouwen, na de renovatie van een oude watermolen, waar wij nu wonen. We hebben deze plek uitgezocht met het doel wandelaars en natuurliefhebbers aan te trekken, vandaar dat de plek moest voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder een netwerk van wandel- en ruiterpaden en een dorp met restaurants en bars op loopafstand.

Er zijn 8 verschillende circulaire gemarkeerde wandelingen uitgezet, waardoor het niet nodig is om te verkassen. Er is tevens een mooie fietstocht die begint bij Molino Rio Alajar.

Onze favoriete wandeling is  de “Gorge Walk”, deze wandeling gaat over dehesas (boerenland), door een ravijn en langs een riviertje; een zeer gevarieerde wandeling.

Afgelopen zomer hebben we een lange-afstands wandeling gemaakt van het noordoosten in Schotland, John O Groats, naar de kust van Dorset,een prachtige tocht van 80 dagen over aaneengeschakelde publieke paden.

Komend jaar gaan we de Regenboogbergen bezichtigen in China, dit staat hoog op ons verlanglijstje; hiervoor nemen we de Trans Mongolische Express vanuit Sint Petersburg naar Peking.

Onze taken hier zijn van allerlei aard, oa het ontvangen van de gasten, de was ophangen, goede oppassers vinden, publiciteit en altijd onderhoud.

Wij beiden houden van reizen, Monica heeft vele hobby's, waaronder keramiek .
Peter Jan is meer de wandelaar en kijkt graag naar Messi.

Aan het einde van de dag drinken we graag een biertje in één van de bars in het dorp.

 

Henk van Wijngaarden van Stap Reizen

Stap Reizen Korfoe

    Stap Reizen Agrafa   Stap Reizen Tzoumerka

Wie ben je en wat doe je hoe lang werk je er al ?
Ik ben geboren Utrechter, daar ook naar school gegaan. Ooit, ooit ben ik afgestudeerd als historicus in de klassieke geschiedenis met veel archeologie erin.

Tijdens en na de studie heb ik veel in Griekenland geleefd en gewerkt. Na wat omzwervingen ben ik in de reiswereld terecht gekomen als reisleider en later regiomanager. Ik ben in 1994 met STAP Reizen begonnen en leid de zaak sindsdien.

Sinds wanneer bestaat de organisatie, sinds wanneer werk je er?
In 1994 heb ik STAP Reizen bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. In een tijd waarin wandelreizen nog vooral in groepen werden georganiseerd, was de individuele formule van STAP Reizen toen tamelijk nieuw. Nu is de individuele wandelvakantie, in Europa althans, wel de populairste wandelformule.

Ik ben simpelweg begonnen met één Apple-computer, een telefoon en een fax, in Utrecht op de Biltstraat, ergens op de eerste verdieping. Die fax stond zonder ophouden te ratelen, werkelijk voor alles: een bevestiging van een hotelkamer, een vluchtboeking, een advertentietekstje in de volkskrant. De reiswereld stak nog vrij eenvoudig in elkaar ...

Dagelijkse werk binnen de organisatie?
De laatste jaren houd ik me alleen maar bezig met inhoud, inhoud, inhoud. Nieuwe bestemmingen maken, oude bestemmingen opfrissen, nieuwsbrieven schrijven, website pagina’s maken, noem maar op, het is een enorme hoeveelheid werk. Ik denk dat mensen geen idee hebben wat er allemaal bij komt kijken voordat een trektochtje van 8 dagen kan beginnen.

Wat doe je zelf het liefst, waar ga je zelf het liefst naartoe?
Natuurlijk wandel ik graag, hoewel het daar al jaren veel te weinig van komt. Mijn reizen bestaan maar vaak uit herstelwerkzaamheden. Heen en weer rennen. Hier is een deel van de route door stortregens weggegleden, daar is een pad dichtgegroeid en moet worden opengehakt. Ergens anders moet een onderkomen worden vervangen. Een wandelreis is nooit af, je blijft er aan werken.

Maar het liefst rotzooi ik gewoon wat rond op een berghelling of in een rivierbedding op zoek naar orchideeën, hagedissen, schildpadden. Of zoek ik een onbekende opgraving op, maak ik de locale bewaker blij met een bezoek en probeer ik het locale museumpje open te krijgen. Daar hou ik van.

Als het om vakantie gaat, wat staat hoog op jouw wensenlijstje ?
Hebriden en de westkust van Schotland, vind ik zelf het mooiste stuk van Europa ... nog altijd.

Wat vind je zelf de leukste bestemming van de reizen die je organiseert ?
Het meeste plezier heb ik gehad in het maken van de Azoren-reis. In 2004 was die eilandengroep nog behoorlijk exclusief. We waren letterlijk voorlopers daar, vooral op de fantastische eilandjes Flores en Corvo.

Er komt nu weer een behoorlijk exclusieve reis aan: het zuidelijke deel van het Pindos-gebergte in Griekenland.

STAP Reizen bestaat 25 jaar. Dit wordt de jubileum-reis. Geen zware trekking maar een rondreis met kortere wandelingen, vooral een kennismaking met een (nog) nauwelijks bekende regio. Hij begint in het mega-toeristische Delphi en eindigt tussen de Meteora-kloosters. Daartussenin is het toeristisch niemandsland. Ik heb er ooit als student jarenlang archeologisch onderzoek gedaan dus weet ik wel de mooie plekken en leuke dorpen. Wordt een heel leuke reis.

Waar ben je het laatst voor je vakantie naartoe geweest?
Echt op vakantie gaan ?? Doe ik eigenlijk nooit. De laatste echte reis buiten STAP-context was een trip langs de zuidkust van Newfoundland (oost Canada). Keiharde wereld van visserij en visverwerking. Geen toerisme, ruig, rauw en ontstellend vervuild. Toerisme giet vaak een romantische, veel verhullende saus over de realiteit heen, nou daar was nog absoluut geen toerisme en bleef niets verborgen.

Wandelen of fietsen? Wat doe je het liefst?
Wandelen. Ik heb ooit veel gefietst maar het wandelen heeft het gewonnen. Ik vind de wandelwereld prettiger, de sfeer is aangenamer, de blik staat wat wijder, de kans om een smaragdhagedis te zien wegschieten is groter, een bijeneter te spotten, een vriendelijke vrouw tegen te komen op het pad. Ik voel me daar lekker bij.

 

Prem Zijtveld van Monte Maravilhas

                

Mijn naam is Prem Zijtveld en ik woon en werk op Monte Maravilhas. In 1986 kwam ik voor het eerst in Portugal en heb mijn hart verloren aan dit prachtige land. In 1997 hebben we een stuk land gekocht met ruines in het zuiden van de Alentejo. De oorspronkelijke naam is Monte Maravilhas, en Maravilhas betekent “wonderen”. De eerste jaren stonden in het teken van bouwen, verbouwen, Portugees leren en ons verwonderen over de Portugese manieren van doen en laten.

Inmiddels verhuren we 4 huizen, een paar caravans en bieden we kampeerruimte voor tenten. Naast het verhuren organiseren we diverse activiteitenweken: yoga, meditatie, schilderen en  groepswandelweken. Ik werk in een team van 3 mensen en mijn taken zijn voornamelijk contact met de gasten, e-mails beantwoorden, boekingen en de administratie.

Het is een prachtig natuur- en stiltegebied, waarin je een hele dag kunt lopen zonder een mens tegen te komen. We hebben 9 wandelingen uitgeschreven, met gedetailleerde kaarten. Dus is er volop keuze voor de individuele wandelaars. Sinds dit jaar is er ook een circulaire wandelroute van de Rota Vicentina, die door ons dorp en Monte Maravilhas loopt.

Voor vakantie ga ik meestal naar Nederland, familie en vrienden bezoeken, en fietstochten maken. Het meeste wat ik mis van Nederland is het fietsen. In mijn verleden heel veel gereisd, vooral naar India en het verre oosten, maar op mijn verlanglijst staat nu Ecuador. Daar vrienden bezoeken en Zuid-Amerika is een continent waar ik nog nooit geweest ben. Een nieuw avontuur!

 

 

Ronald Boerjan, werkzaam bij VOS TRAVEL

  

Mijn naam is Ronald Boerjan, een 40-jarige Nederland met Molukse roots. Ik ben in dienst bij de Vlaamse touroperator VOS Travel in Roeselare, België. VOS Travel biedt individuele fiets- en wandelvakanties aan. Ik werk ondertussen al meer dan 15 jaar in het reiswereldje. Begonnen bij de Fietsvakantiewinkel in Nederland ben ik ondertussen alweer meer dan 8 jaar werkzaam bij VOS Travel.

Wat doe je zelf het liefste, waar ga je zelf het liefste naartoe?
Op reis met het gezin! Als we op reis gaan doen we dat bijna altijd samen. We gaan graag met zijn drietjes op avontuur. Liefst reizen met de rugzak door Azië of het Midden-Oosten, nieuwe culturen ontdekken, lekker eten.

Wat staat hoog op jouw wensenlijstje kwa vakantie
Er zijn nog veel bestemmingen te ontdekken.  Deze zomer gaan we naar Roemenië. Mijn verlanglijstje is nog lang, graag nog eens naar o.a. de Molukken / Oezbekistan / China / Myanmar / Vietnam.

Leukste bestemming Als Nederlander woonachtig in België, vind ik het altijd prettig om terug te gaan fietsen in Nederland. Ik kan er dan ook veel aan onze klanten uit eigen ervaring over vertellen.

Dagelijkse werk. Ik ben office manager op ons kantoor in Roeselare. 

Beste bestemming. Onze toppers in eigen land zijn vooral onze eigen ontwikkelde Brussel – Brugge en West-Vlaanderen tochten en in Nederland Friesland, Rondje Holland en Rondje IJsselmeer.  Verder is de tocht Bolzano-Venetië in Italië ook elk jaar zeer populair.

Sinds wanneer bestaat de organisatie, sinds wanneer werk je er?
VOS Travel is al bijna 25 jaar bezig met fiets- en wandelvakanties maar is al veel eerder opgericht, namelijk in de jaren 80. In het begin enkel begonnen met skivakanties, welke we overigens nog steeds in de wintermaanden bij VOS Travel aanbieden.  Ikzelf ben in 2010 bij VOS Travel komen werken.

Laatste vakantie? Mijn laatste vakantie was in de paasvakantie met het gezin naar Engeland. Een road-trip van één week waarbij we veel gewandeld hebben in het Lake District / een gedeelte langs Hadrian’s Wall en de oostkust van Engeland.

Wandelen of fietsen? Persoonlijk fiets ik net iets liever dan wandelen, maar mijn vrouw en dochter wandelen liever dan fietsen, dus doen wij vaak op reis eerder leuke gezinswandelingen.

 

Frans Welkamp, Eigenaar en uitvoerder van www.padvinden.nl / Fishtail trekking-training & evenementen

                   

                                                                                                 Foto’s: Ruud van der Bliek                                                                            

Even voorstellen
Frans Welkamp, 66 jaar, woonplaats Wezep, Alpinist, trainer en coach van buitensporters/ (berg)wandelaars, hikers, traillopers en trekkers die zelfstandig op pad gaan.  Buitensportpublicist van artikelen in diverse buitensportbladen en schrijver van het zakboek Kaart, Kompas en GPS.(2017) Uitgeverij Tirion Sport en medeauteur van het NKBV boekwerk Bergwandelen. Tourleader in bergachtig terrein. Eigenaar en uitvoerder van www.padvinden.nl / Fishtail trekking-training & evenementen.
Mijn slogan is " De kunst van het vertrekken is het weer veilig thuis komen"  Ben graag onderweg maar kom ook graag weer thuis in ons mooie Nederland !! Werkzaam bij: Fishtail/ Padvinden.nl

Dagelijkse werk: het geven van trainingen en begeleidingen buitensporters die zelfstandig op pad willen gaan en hen de nodige skills - vaardigheden willen aanleren

Wat doe je zelf het liefste: om het bij het bergwandelen, trek en trail lopen te houden, het rondtrekken met één of meer personen door met de lichtgewicht- uitrusting en -tent door voor mij op dat moment onbekende gebieden

Favoriete reisbestemming: naar gebieden waar je " vrij"  kunt rondtrekken en klimmen zoals de Himalaya, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Schotland, Wales, Ierland, West Canada of Patagonië. Dus moeilijk om één speciaal land te noemen

Laatste vakantie: Nieuw Zeeland !! Geweldig land. Begrijp nu waarom veel Nederlanders daar naar toe zijn geëmigreerd en nooit zijn teruggekomen !!

Wandelen of fietsen?
Wandelen en rondtrekken. Maar pak ook voor een paar dagen graag de fiets om met lichtgewicht uitrusting en tent door Nederland-Duitsland of Engeland-Schotland rond te fietsen

Als het om vakantie gaat, wat staat hoog op jouw wensenlijstje:  Groenland.

Wat vind je zelf de leukste bestemming van de reizen die je organiseert
Ik organiseer geen reizen. Ik bied trainingen en begeleidingen aan aan buitensporters die zelfstandig op pad willen gaan en daar de nodige skills - vaardigheden willen aanleren. Dit via www.padvinden.nl. Ook de de Koninklijke Nederlandse Bergsportvereniging(NKBV) en de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN ) geef ik workshops en trainingen.  Ik heb regelmatig zware trek en klimtochten naar de 6000 meter begeleid voor Snow-Leoprd Adventures/HT wandelreizen in de Himalaya . Hoop dat dit jaar weer te doen.

Wat is jouw beste bestemming
De kaart en kompas en routevoorbereiding-trainingen samen met het gebruik van de andere oriëntatie- middelen zoals satelliet navigatie, in de volksmond ook genoemd GPS. Zelfstandig dingen doen. Mijn safety roul is als je zelfstandig op pad gaat. Zorg voor een backup orientatie middel.

Sinds wanneer bestaat de organisatie
Al meer dan 35 jaar geef ik de trainingen Fishtail/ Padvinden.nl al meer dan 20 jaar.
FishTail, Padvinden.nl
e-mail: info@orientatie-trekking.nl
website: www.padvinden.nl / www.orientatie-trekking.nl
https://www.facebook.com/FishtailWandelAlpineTrektochtTrainingen
tel.  (0031)(0)38-3759831
Puttensteinsveldweg 12,
8091 BS Wezep The  Netherlands

De foto's zijn gemaakt door Ruud van de Bliek - natuur en berglandschapsfotograaf. Ik heb met hem al verschillende trektochten in Nepal, Noorwegen, Schotland en Patagonië gemaakt. Hij maakt de foto's, geeft hier cursussen voor en begeleidt fototrektochten

 

 

Deirdre O’Sullivan, reisorganisatie Tailor-Made Tours

          

I am Deirdre O’Sullivan of Tailor-Made Tours in Ireland. My office is in Aghada, Co Cork, overlooking the natural harbour of Cork on the south coast, 35km from the city. I work from my home and organise self-guided holidays for walkers on the National Waymarked Ways of Ireland. I have been doing this for my own company since 2001 and for 2 years before that for another company owned by a Dutchman!! My first year in business was the year of Foot & Mouth disease in the UK & Ireland, when access to the countryside was closed to the public in March with a hugely uncertain future for farming but also for land based activities and sports. In May, the threat of Foot & Mouth was lifted and our first walkers walked the trails. I had 310 walkers that year and had 800 in 2018 - there were many ups and downs in between, including two children, 2 dogs and a divorce!
I have worked with De Wandelwaaier since 1999 and I first travelled to Amsterdam to visit them on Singel in 2003, when my daughter was 3 months old. We have been business colleagues and friends since then.

Now my children are 16 & 14, and Maisie the Springer Spaniel is 10 months, so after a 45 minute walk in the woods, I am in the office most mornings by 0900. In between school time, meals, laundry and all house jobs,  I book tours for Dutch, German, Belgian, French and American visitors. I reserve accommodation and luggage transfers for walking tour clients and often they need travel information or extra nights for airport departures. I also book self-drive itineraries for clients who wish to book sightseeing and walking tours combined.

My favourite tour is the Dingle Way. Not that it is better or more beautiful but because my family has connections to the area and I know it so well. And it is beautiful!
My last holiday was in New Zealand - not too much hiking but a fabulous country to visit and explore. My sister has lived there  since 2001, so it was great to spend time with her in her own environment.
I am writing this while in The Gower, South Wales, a haven for walkers and dog owners with incredible landscape, seascape and history. And great weather so far! This is my 5th trip to Wales.

Ireland is unique. On the north western seaboard of mainland Europe, our history and heritage has been shaped by our travels across the seas and by travellers working hard to get to us. Since the first Celts in the Stone Age left their burial grounds and megaliths, we have retained a living history in our landscape, our stories and our songs. We have even kept our Celtic language alive through long centuries of Anglicisation.

So come and visit us!

 

 

Hans van Paridon, reisorganisatie Van Paridon Natuurtochten

www.vanparidonreizen.nl/aff=wawa01

Mijn naam is Hans van Paridon, ik ben ruim 37 jaar geleden met een vriend begonnen met het uitzetten van groepswandeltochten in Twente. Dit omdat ik zeer geïnteresseerd was (en ben) in de natuur, in bloemen en planten en paddenstoelen. Een goede vriend van mij wist veel van vogels en samen hebben we toen besloten iets met deze kennis te willen gaan doen. Omdat wij allebei gek zijn op wandelen heeft dit geresulteerd in het organiseren van groepswandeltochten. Wij wilden mensen laten zien hoe mooi Twente is.

Na een paar jaar is mijn vriend uit het bedrijf(je) gestapt en ben ik alleen verder gegaan. De wandeltochten hebben we steeds uitgebreid en inmiddels bieden we ruim 100 arrangementen aan in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg, bijna allemaal individueel.

We zijn begonnen als Twente Natuurtochten, later is dat Van Paridon Natuurtochten geworden.

Ik vind het heerlijk om te wandelen, lekker buiten te zijn en te bewegen. Samen met mijn vrouw Gerrie ga ik volgende week een week naar Duitsland. We combineren het controleren en nalopen van de routes die we aanbieden met golfen. Dit doen we ieder najaar. Zo houden we alles up-to-date en wij vinden het heerlijk om er tussenuit te zijn.

Hoog op mijn wensenlijstje staat het beklimmen van de Kilimanjaro. Ik vind eigenlijk dat ik dit als rasechte wandelaar meegemaakt moet hebben. Het lijkt me een unieke ervaring om aan deze ‘expeditie’ deel te nemen. Ik ben inmiddels 71 jaar dus ik besef me dat ik er niet al te lang meer mee moet wachten.

Eigenlijk wil ik de hele wereld nog zien, het lijkt me fantastisch naar de Maccu Picchu Incatrail te bewandelen, het noorderlicht vanaf de Noordkaap te zien en een bezoek te brengen aan de Taj Mahal in India. Maar ook binnen Europa en zelfs dichtbij huis is er nog zoveel te ontdekken.

Wij bieden tal van wandelreizen door bijzondere gebieden aan in de Benelux en Duitsland. Ik vind iedere wandeltocht die wij aanbieden prachtig, ieder arrangement heeft iets unieks. De Sächsische Schweiz bijvoorbeeld met zijn indrukwekkende rotsformaties, Het bijzondere Altmühltal, het Ahrdal, de tochten langs de Rijn en Moezel, de rotspartijen in Luxemburg: het zijn alle prachtige wandelreizen.

Maar als u mij vraagt wat onze leukste bestemming is, heb ik geen twijfels over mijn voorkeur. Je kunt nergens zo mooi wandelen als in Twente! Wij hebben in Twente op een relatief klein oppervlak een verscheidenheid van landschapstypes: naast heides, veen gebieden, oude bosgebieden, beekdalen, orchideeënrijke hooilanden, eeuwenoude adellijke landgoederen en ga zo maar door. Daarnaast treft u in het landschap tal van bijzondere monumenten aan zoals een 8 tal prachtig gelegen watermolens, verschillende kastelen met fraaie parklandschappen en tal van eeuwenoude boerderijen. Bovendien heeft Twente relatief grote hoogteverschillen. Daarnaast heeft Twente een zeer interessante geschiedenis.

Sinds 10 jaar zit mijn dochter bij ons in het bedrijf, waardoor ik me steeds minder bezig houd met de dagelijkse werkzaamheden. Ik bedenk waar we nieuwe arrangementen gaan aanbieden, zorg voor het up-to-date houden van de routes en denk mee over het beleid. We staan op de wandel- en fietsbeurs in Utrecht, hier ben ik altijd aanwezig omdat ik onze klanten als geen ander kan informeren over onze arrangementen. Daarbij komen er veel oude bekenden en die vinden het fijn hun ervaringen te kunnen delen.

Ieder jaar laten we een flyer drukken met hierop onze nieuwste wandelvakantie. Dit jaar is dat een 6-daagse wandeltocht door Zuid Limburg en het Belgische grensgebied. Vorig jaar bestonden we 35 jaar en hebben we een 7-daagse wandelvakantie uitgezet in Twente, een trip down memory lane. Prachtig mooi en zo dichtbij huis.

Onze laatste vakantie was een rondreis door Canada. Ik heb genoten van de ruige natuur en de wildernis, de rust en de uitgestrektheid van het land. Echt adembenemend.

Wij bieden ook fietsarrangementen aan, maar mijn hart ligt bij het wandelen. Ik vind het heerlijk om te doen en je kunt zoveel afwijken van de massa door de kleine unieke wandelweggetjes te vinden.

Soms, als ik even mijn hoofd leeg wil maken, trek ik de wandelschoenen aan en ga op pad om vervolgens volledig uitgerust en vol nieuwe ideeën thuis te komen.

 

 

Thijs Hartog, reisorganisatie Aktiva ToursThijs Hartog geboren en getogen in Den Haag

Werkzaam bij: Aktiva Tours, reisorganisatie voor wandel- en fietsreizen in Valkenswaard

Werkzaamheden op kantoor:  Sales en Marketing / Reserveringen

Waar ga je zelf het liefst naartoe:
Meestal het ene jaar een bestemming in Europa, Alpen of Zuid-Europa, het volgende jaar een verre bestemming bv Zuid Oost Azië

Als het om vakantie gaat, wat staat hoog op jouw wensenlijstje: Australië en  Nieuw-Zeeland

Wat vind je zelf de leukste bestemming van de reizen die je organiseert: Madeira

Sinds wanneer bestaat de organisatie, sinds wanneer werk je er: Vanaf het begin in 1995

Hoe lang werk je al in de reiswereld: al heel lang, ik heb gewerkt bij diverse reisorganisaties

Beste bestemming: Het best lopend al jaren zijn de fietsreizen langs de Donau: Duitse Donau, Oostenrijkse Donau en Hongaarse Donau (Wenen Boedapest)

Wandelen of fietsen? Wat doe je het liefste: Beiden. Ik fiets wat meer ivm woon werkverkeer elke dat 2 x 20 km

Laatste vakantie: naar Duitsland wandelgebied Teutoburgerwald Hermannsweg.

 

 

Paul Boslooper – reisorganisatie Nunatak  

 

De dames van de Wandelwaaier hebben me gevraagd om iets over mijzelf en mijn reisorganisatie Nunatak te vertellen.

Sinds 1991 reis ik, Paul Boslooper, ‘professioneel’ over de gehele wereld; als reisbegeleider, als eigenaar van een reisorganisatie en natuurlijk als reiziger! In al die jaren heb ik talloze groepsreizen begeleid, van korte 1-weekse tochten naar Marokko of de Faeröer eilanden, tot 6-weekse expedities in de Himalaya.

Ga ik zelf op vakantie dan is dat ook altijd actief, ik kan het gewoon niet laten.

Wat mijn favoriete reisbestemming is? Die vraag is me natuurlijk al vaak gesteld maar een echt helder en eenduidig antwoord heb ik niet. De meest recente reizen zijn door de emoties die ik daar nog bij voel de mooiste :-). Zo heb ik in april met een groep een 5-daagse hondenslee kampeertrektocht gemaakt op Groenland over de bevroren fjorden. Met z’n 11-en plus 6 Inuit en 71 honden gleden we tussen de vastgevroren ijsbergen door, wat was dat mooi!  Eind vorig jaar was ik met een groep vaste klanten in Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland, heerlijke reislanden, in de zomer reed ik in Tadzjikistan langs de grens van Afghanistan, allemaal mooi.  

Nunatak, mijn reisorganisatie, bestaat sinds januari 2015. Op kantoor werk ik samen met Corien aan alle aspecten van het touroperator vak; ontwikkeling, marketing, verkoop reizen, bevestigingen boekingen, opstellen nieuwsbrief, het onderhouden van de contacten mijn lokale agenten in 58 landen, afspraken maken met de Nunatak reisbegeleiders, mailtjes en telefoontjes beantwoorden, up-to-date houden van de website. Voor Nunatak was ik 15 jaar mede-eigenaar van een andere wandelreis organisatie.

Nunatak heeft niet een beste bestemming, we hebben veel reizigers naar Nepal, Marokko en IJsland/Noorwegen/Zweden in de zomer en winter, in Rusland naar het Altai gebergte en het Baikal meer, maar ook naar Patagonië en Japan. Je kunt immers kiezen uit 150 verschillende reizen. De Nunatak klanten geven ons een gemiddeld een 8,7, iets om trots op te zijn.

Op vakantie ben ik de laatste jaren zelf vooral een wandelaar maar dat wil niet zeggen dat ik  niet van fietsen hou; begin jaren negentig heb ik lange fietsreizen tot 10 weken gemaakt in Patagonië, Nieuw-Zeeland, Bolivia en Australië (Tasmanië). Wel altijd met de rugzak achterop de bagagedrager, de fiets als vervoermiddel van trektocht naar trektocht.

Mijn laatste vakantie was vorig jaar naar de Orobie Alpen net ten noorden van Bergamo in Italië. Last but not least volg ik momenteel de IML-opleiding. Een IML is opgeleid om - net als een berggids - beroepsmatig 's zomers en 's winters klanten door de bergen te begeleiden, de Nederlandse beroepsopleiding tot International Mountain Leader is een door NOC*NSF en UIMLA erkende opleiding.

Tot ziens bij een van de Nunatak reizen!

Met sportieve groet,
Paul Boslooper

Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice