aan het woord.....

Elke nieuwsbrief laten we iemand van een wandelreis organisatie aan het woord. Lees hier hun verhalen.

Thijs Hartog, reisorganisatie Aktiva ToursThijs Hartog geboren en getogen in Den Haag

Werkzaam bij: Aktiva Tours, reisorganisatie voor wandel- en fietsreizen in Valkenswaard

Werkzaamheden op kantoor:  Sales en Marketing / Reserveringen

Waar ga je zelf het liefst naartoe:
Meestal het ene jaar een bestemming in Europa, Alpen of Zuid-Europa, het volgende jaar een verre bestemming bv Zuid Oost Azië

Als het om vakantie gaat, wat staat hoog op jouw wensenlijstje: Australië en  Nieuw-Zeeland

Wat vind je zelf de leukste bestemming van de reizen die je organiseert: Madeira

Sinds wanneer bestaat de organisatie, sinds wanneer werk je er: Vanaf het begin in 1995

Hoe lang werk je al in de reiswereld: al heel lang, ik heb gewerkt bij diverse reisorganisaties

Beste bestemming: Het best lopend al jaren zijn de fietsreizen langs de Donau: Duitse Donau, Oostenrijkse Donau en Hongaarse Donau (Wenen Boedapest)

Wandelen of fietsen? Wat doe je het liefste: Beiden. Ik fiets wat meer ivm woon werkverkeer elke dat 2 x 20 km

Laatste vakantie: naar Duitsland wandelgebied Teutoburgerwald Hermannsweg.

 

 

Paul Boslooper – reisorganisatie Nunatak  

 

De dames van de Wandelwaaier hebben me gevraagd om iets over mijzelf en mijn reisorganisatie Nunatak te vertellen.

Sinds 1991 reis ik, Paul Boslooper, ‘professioneel’ over de gehele wereld; als reisbegeleider, als eigenaar van een reisorganisatie en natuurlijk als reiziger! In al die jaren heb ik talloze groepsreizen begeleid, van korte 1-weekse tochten naar Marokko of de Faeröer eilanden, tot 6-weekse expedities in de Himalaya.

Ga ik zelf op vakantie dan is dat ook altijd actief, ik kan het gewoon niet laten.

Wat mijn favoriete reisbestemming is? Die vraag is me natuurlijk al vaak gesteld maar een echt helder en eenduidig antwoord heb ik niet. De meest recente reizen zijn door de emoties die ik daar nog bij voel de mooiste :-). Zo heb ik in april met een groep een 5-daagse hondenslee kampeertrektocht gemaakt op Groenland over de bevroren fjorden. Met z’n 11-en plus 6 Inuit en 71 honden gleden we tussen de vastgevroren ijsbergen door, wat was dat mooi!  Eind vorig jaar was ik met een groep vaste klanten in Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland, heerlijke reislanden, in de zomer reed ik in Tadzjikistan langs de grens van Afghanistan, allemaal mooi.  

Nunatak, mijn reisorganisatie, bestaat sinds januari 2015. Op kantoor werk ik samen met Corien aan alle aspecten van het touroperator vak; ontwikkeling, marketing, verkoop reizen, bevestigingen boekingen, opstellen nieuwsbrief, het onderhouden van de contacten mijn lokale agenten in 58 landen, afspraken maken met de Nunatak reisbegeleiders, mailtjes en telefoontjes beantwoorden, up-to-date houden van de website. Voor Nunatak was ik 15 jaar mede-eigenaar van een andere wandelreis organisatie.

Nunatak heeft niet een beste bestemming, we hebben veel reizigers naar Nepal, Marokko en IJsland/Noorwegen/Zweden in de zomer en winter, in Rusland naar het Altai gebergte en het Baikal meer, maar ook naar Patagonië en Japan. Je kunt immers kiezen uit 150 verschillende reizen. De Nunatak klanten geven ons een gemiddeld een 8,7, iets om trots op te zijn.

Op vakantie ben ik de laatste jaren zelf vooral een wandelaar maar dat wil niet zeggen dat ik  niet van fietsen hou; begin jaren negentig heb ik lange fietsreizen tot 10 weken gemaakt in Patagonië, Nieuw-Zeeland, Bolivia en Australië (Tasmanië). Wel altijd met de rugzak achterop de bagagedrager, de fiets als vervoermiddel van trektocht naar trektocht.

Mijn laatste vakantie was vorig jaar naar de Orobie Alpen net ten noorden van Bergamo in Italië. Last but not least volg ik momenteel de IML-opleiding. Een IML is opgeleid om - net als een berggids - beroepsmatig 's zomers en 's winters klanten door de bergen te begeleiden, de Nederlandse beroepsopleiding tot International Mountain Leader is een door NOC*NSF en UIMLA erkende opleiding.

Tot ziens bij een van de Nunatak reizen!

Met sportieve groet,
Paul Boslooper

Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice