over ons

Wandelwaaier is een wandelplatform waar u alles vindt op wandelgebied.


Wij bieden u een overzicht van wandelreizen en bij 'meer weten...klik hier' komt u bij de betreffende reisorganisatie waar u meer informatie vindt en kunt boeken.
Daarnaast kunt u ook op www.wandelwaaier.nl  terecht voor informatie over onder andere voorbereiding op uw reis, materiaal, oriëntatie in het landschap, landen en streken.

Zo’n 35 jaar geleden is Wandelwaaier ontstaan vanuit de regelmatig gestelde vraag van klanten aan reisboekhandel Pied à Terre…”waar kun je mooi wandelen en hoe pak ik dat aan?”


Wandelen in Sussex. Foto Joep Bovens / Wandelwaaier

Zo is Wandelwaaier begonnen als wandelreisbureau, boven de kaartenwinkel, het enige unieke reisbureau van Nederland. De reisbrochures van alle wandelorganisaties lagen er op de plank; de winkelfunctie was het hart van de zaak.

Klanten kwamen langs om aan de leestafel te bladeren in alle brochures, om zich te oriënteren en vragen te stellen aan de ervaren baliemedewerkers. Computers waren er wel, maar veel werd met de hand verwerkt en er werd zowel telefonisch als in de winkel veel advies gegeven over de verschillende wandelvakantie-mogelijkheden.

Van lieverlee is dat veranderd, minder medewerkers omdat er meer geautomatiseerd werd… nu gaat echt alles digitaal.

Digitaal plein

Het bleek al snel dat klanten tegenwoordig hun boeking en alles wat daarbij komt kijken liever rechtstreeks met een reisorganisatie bespreken en afhandelen. Een jaar geleden is daarom de overstap gemaakt van reisbureau voor wandelvakanties naar een digitaal plein.

Aangezien het toch erg leuk is om het zoeken van een geschikte wandelreis voor de mensen zo makkelijk mogelijk te maken, is een overzichtssite ontstaan. Niet fysiek maar nu digitaal.
Dit betekent dat meerdere organisaties, zowel grote als kleine, hun reizen aanbieden op de site van Wandelwaaier.

Zoekmenu

Er zijn meerdere manieren om een reis te zoeken en te vinden. Uiteraard is er het zoekmenu waar gezocht kan worden op een individueel arrangement of een groepsreis, land en streek, zwaarte, periode en aantal dagen. Daarnaast werkt de site met verschillende thema’s waar reizen onder vallen, bedoeld als inspiratie om tot een juiste keuze te komen. Wanneer je een reis gevonden hebt en meer informatie wilt ga je direct naar de site van de betreffende reisorganisator. Daar vindt dan verder het boekingsproces plaats.

Unieke groepsreiskalender

Uniek op de site is een groepsreiskalender waar alle groepsreizen van de verschillende kleinere en grotere wandelreisorganisaties op volgorde van datum staan. Heel makkelijk als je even snel wilt kijken wat er nog beschikbaar is voor een bepaalde periode.

Uitbreiding

Langzaamaan wordt het een platform met allerlei informatie over wandelen.
Naast de reizen kun je ook andere informatie over wandelen vinden op de site. Dat kan gaan om bijvoorbeeld wandelen met de hond, wandelschoenen, informatie van Buitenlandse Zaken, vaccinaties, vliegtickets, treinreizen etc. Nuttige tips zijn altijd welkom!

Kortom er is een manier gevonden om toch te kunnen blijven adviseren en als digitaal plein voor wandelreizen door te kunnen gaan.

Dit is ons verhaal, we helpen graag om jouw wandelverhaal uit te breiden…kom en kijk op www.wandelwaaier.nl

Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice